تکه دوزی با پارچه های دورریختنی + آموزش تکه دوزی

خلاصه

با به کارگیری کمی خلاقیت و با همان پارچه های دور ریختنی می‌توان (پارچه کتان، لی، پارچه تریکو و…) تکه دوزی کرد و وسایل جدیدی را برای استفاده خلق نمود.

۱۴۰۲ سه شنبه ۱۶ خرداد
1002بازدید
تکه دوزی با پارچه های دورریختنی + آموزش تکه دوزی

برای همه ما پیش آمده است که پس از خرید چند متر پارچه و تمام کردن کارمان با آن با مقدار زیاد تکه‌های پارچه روبه رو شویم، بیشتر افراد همه پارچه‌ها را دور ریختنی در نظر می‌گیرند و از شر آن ها خلاص می شوند. اما با به کارگیری کمی خلاقیت و با همان پارچه های دور ریختنی می‌توان (پارچه کتان، لی، پارچه تریکو و…) تکه دوزی کرد و وسایل جدیدی را برای استفاده خلق نمود.

 

چهل تکه دوزی با پارچه‌های اضافی

یکی از روش‌های تکه دوزی با پارچه های دور ریختنی چهل تکه دوزی است که شاید همه ما در زندگیمان دیده‌ایم. برای مثال زنان قدیمی از پارچه های دور ریختنی که استفاده ای نداشته اند، با به هم دوخت زدنشان یک شکل کلی و زیبا خلق کرده اند که بی شک در امور منزل کاربردی بوده است.

 

 

آموزش تکه دوزی

برای تکه دوزی ابزار عجیبی لازم ندارید، فقط لازم است که با نگاه کردن به پارچه های دور ریختنی خود یک شکل کلی را در نظر بیاورید؛ بعد از اینکه این کار را کردید فقط انتخاب تکه ها و سپس دوخت زدن آن ها می-ماند و بعد از انجام این کار شما یک وسیله کاربردی را با استفاده از تکه پارچه های دور ریختنی خلق کرده اید که نه تنها در امور روزانه و هزینه به خود کمک کرده اید بلکه توانسته‌اید اوقات فراغت خود را به طور سود آوری پر کنید. اگر فکر می‌کنید نیاز به آموزش تکه دوزی با پارچه‌های دور ریختنی دارید، بخش‌های بعدی این مطلب را دنبال کنید.

 

با استفاده از پارچه‌های دور ریز چه چیزهایی می‌توان دوخت؟

 

در واقع این سوالی است که جوابش فقط و فقط به خود شما بستگی دارد زیرا در ابتدا نیاز شما مهم است و سپس خلاقیت شما در خلق کردن نتیجه نهایی اما به طور کلی معمولا وسیله هایی مانند جامدادی، کوسن، کیف پول و… که می‌توان با تکه دوزی با پارچه های دور ریختنی خلق کرد.

 

 

آموزش دوخت رومیزی با پارچه‌های دور ریختنی

برای شروع لازم نیست از طرح های پیچیده استفاده کنید فقط کمی خلاقیت کافیست که با چند طرح ساده نتیجه کار عالی شود. در واقع با تکه دوزی پارچه های دور ریختنی میتوان یک رومیزی زیبا دوخت. مراحل دوخت رومیزی چهل تکه نیز به شرح زیر است؛

در ابتدا به هر حال باید ابعاد پارچه مورد نظرتان با میزی که برای آن در حال دوخت هستید یکی باشد. (منظور این است که طبق شکل کلی که مد نظرتان است بهتر است اول ابعادش بررسی شود تا نتیجه زیباتر باشد.) معمولا استفاده از پارچه‌هایی که بهتر است از یک جنس باشند (که بر اساس سلیقه شما می‌تواند متغیر باشد)، مستطیل‌هایی هم اندازه برش بزنید و آن ها را از طول در کنار هم قرار ده لازم به ذکر است که برای زیبایی هرچه بیشتر بهتر است رنگ هایی که قرار است در کنار هم قرار بگیرند زیبایی را به رخ بکشند نه بی حوصلگی، پس بهتر است در انتخاب رنگ ها دقت بیشتری به خرج داد و به هم دوخت بزنید. بعد از دوخت می‌توانید رومیزی را اتو کنید که البته شاید طرح مورد نظر شما نیازی به اتو کردن نداشته باشد.


آموزش دوخت کوسن با پارچه‌های دور ریز

 

شما می‌توانید با تکه دوزی پارچه های دور ریختنی کوسن هم بدوزید، البته به تعدادی لوازم نیاز دارید

 

لوازم اولیه مورد نیاز برای این کار:

نخ و سوزن یا چرخ خیاطی، پارچه هایی با طرح های متنوع (برای ساخت کوسن اگر تکه پارچه مبلی با جنس جیر یا سوئیت یا مخمل گرم پایین وجود داشته باشد بهتر است)، یک تکه پارچه یک دست معمولی.

برای دوخت کوسن با استفاده از پارچه‌های اضافی باید مراحل زیر را طی کنید؛

ابتدا اندازه تقریبی کوسن را در نظر بگیرید و سپس تکه پارچه‌های دور ریختنی را به شکل مثلث متساوی الساقین برش بزنید (ابعاد مثلث‌ها به اندازه نهایی کوسن شما وابسته است یعنی اگر قصد دارید کوسن بزرگ‌تری داشته باشید باید مثلث‌ها را بزرگ‌تر برش بزنید). سپس با قرار دادن مثلث‌ها در کنار هم دایره ای تشکیل بدهید و آن ها را به هم دوخت بزنید سپس اتو بکشید. (برای کوسن به دو دایره نیاز دارید.)

بعد از انجام این مراحل از تکه پارچه یک دستی که در لوازم اولیه به آن اشاره شد یک مستطیل با طولی برابر با دور دایره و عرض دلخواه برش بزنید و سپس دایره‌ها را به آن متصل کنید، فقط چیزی حدود ۵ تا ۷ سانتی متر (که می تواند به دلخواه شما متغیر باشد) از خط دوخت یکی از دایره‌ها به پارچه مستطیلی شکل را باز بگذارید. در نهایت پشم شیشه را درون کوسن بگذارید و قسمت مذکور را نیز دوخت بزنید. پس از اتمام کار، تزئیناتی که دلخواه خودتان است را می توانید به کوسن اضافه کنید، مانند دو دکمه که در مرکز کوسن هستند. شما می‌توانید با عوض کردن شکل دایره به هر شکل دیگری کوسن‌هایی با اشکال دیگر خلق کنید و خلاقیت تکه دوزی با پارچه های دور ریختنی نیز می‌تواند مفید واقع شود.

 

آموزش دوخت کیف با پارچه‌های دور ریز و تکه پارچه مبلی

تا اینجا از استفاده تکه دوزی با پارچه های دور ریختنی در وسایلی که در منزل و برای زیبایی معمولا استفاده می شود سخن گفتیم، اما همه چیز فقط به اینجا ختم نمی شود بازهم یادآوری می کنم، خلاقیت شما است که می تواند تعیین کننده موارد استفاده شما از چیزهایی باشد که خلق می کنید؛ یکی دیگر از خلاقیت‌هایی که می‌توانید به خرج دهید، دوخت کیف با پارچه‌های دور ریز به خصوص تکه پارچه مبلی است.

برای ساخت این کیف به این ابزار نیاز دارید: دو تکه پارچه با ابعاد دلخواه انتخاب کنید (استاندارد آن۷۰*۴۵ سانتی متر است) می‌توانید هر دو پارچه را با جنس واحد انتخاب کنید یا اینکه برای قسمت رویی کیف از پارچه‌های کتان یا پارچه مبلی استفاده کنید و حتی آن را از دوختن پارچه‌های دور ریختنی مثل پارچه تریکو پنبه‌ای با طرح‌های متنوع درست کنید، لایه چسب با ابعاد پارچه (استاندارد آن ۷۰*۴۵ سانتی متر است)، نخ و سوزن یا چرخ خیاطی، قیچی خیاطی و متر خیاطی نیز از دیگر وسایل مورد نیاز هستند.

 

برای دوختن کیف با پارچه های دور ریز و تکه پارچه مبلی باید ابتدا هردو تکه پارچه رویی و استری و لایه چسب‌ها به دو قسمت مستطیلی با ابعاد دلخواه (معمولا ۴۵*۳۵ سانتی متر) برش بزنید سپس یک پارچه استری، یک لایه چسب و یک پارچه رویی را برداشته و دو گوشه پایینی آن ها را به شکل مربع برش بزنید و بعد از انجام این کار سه ضلع اصلی پارچه های بیرونی اصلی را از قسمت خارجی روی یک دیگر قرار داده و به هم بدوزید (به طوری که یکی از اضلاع که باز می ماند باید دهانه کیف را تشکیل بدهد.)

همین مرحله را بر روی پارچه های استری نیز تکرار کنید اما آن ها را از داخل روی هم قرار دهید بعد پارچه اصلی و آستر را از انتها به هم متصل کنید سپس لایه چسب را در میان دو لایه پاچه و آستر قرار بدهید و انتهای آستر و پارچه را به هم بدوزید؛ ضلع بالایی پارچه کیف که باز مانده است را به اندازه دلخواه (معمولا ۱ یا ۲ سانتی متر) همراه آستر به سمت داخل تا زده و دور آن را بدوزید. (در اینجا می توانید دسته ها را با اندازه دلخواه اضافه کنید) در نهایت خط‌ ها را اتو بزنید و کیف را برگردانید.

تکه دوزی با پارچه های دورریختنی + آموزش تکه دوزی